Als school wil je graag de ouders betrekken bij het onderwijs. In een eerdere blog gaven we al aan dat wij ook adviseren om als school betrokken te zijn bij de thuissituatie. Een onderdeel hiervan is om ouders handvaten aan te rijken om onderling te communiceren. Faciliteer ouders met een eigen group of ga nog een stapje verder en biedt externe begeleiders toegang.
Deze vraag krijgen we veel terug van scholen. Daarom geven we in dit blog een aantal redenen waarom Social Schools voor scholen een betere oplossing kan zijn dan een open social media platform.
Afgelopen week volgden we een college van Eddie Denessen over ouderbetrokkenheid. Hij kwam met een interessant idee;
Probeer eens niet de ouders te betrekken bij wat er op school gebeurt, maar betrek de school bij de ouders.
Een van de voorwaarden voor ouderbetrokkenheid is namelijk dat je als school open staat voor diversiteit, interesse toont in de verschillende culturen in je school en deze verschillen niet probeert te verkleinen, maar juist benut. Culturele responsiviteit heet dat officieel.
De gesprekkenplanner en agenda zijn verbeterd! Zo kun je nu meer gesprekken plannen en ouders verwijderen, en kun je je agenda downloaden zodat je deze in je favoriete agenda-app kunt toevoegen.
Op basis van de vraag vanuit kennisnet: Hoe deel je online informatie met je leerlingen. Bij deze een kleine reactie van hoe dit kan met Social Schools. Dit kan namelijk heel goed. Even een aantal belangrijke peilers op een rijtje:
Als leraar wil je les geven en je geen zorgen maken of alles wel op orde is rondom de communicatie met ouders. Hebben ouders mijn mail gelezen? Heb ik het stukje al aangeleverd voor de nieuwsbrief, hoe werkt het CMS van de website ook alweer. Allemaal zaken waar je niet over na wil denken, maar die wel belangrijk zijn. Social Schools biedt 1 plek voor alle communicatie naar ouders!
Om het Social Schools communicatieplatform te blijven verbeteren en te voorzien van nieuwe functionaliteiten gaan we zelf ook in de ‘schoolbanken’ om kennis in te winnen. Zo werken we samen met de Radboud Universiteit om vanuit de wetenschap ons platform beter te maken en we onderhouden nauw contact met onze gebruikers. Van iedere school heeft één medewerker toegang tot de feedback groep, welke benaderbaar is via Social Schools. Recentelijk hebben we via deze groep een enquête uitgegeven en we hebben onze gebruikers uitgenodigd voor een gebruikers middag op ons kantoor in Delft. Lees hier welke uitdagingen wij hen hebben voorgelegd over nieuwe functionaliteiten en welke conclusie de gebruikersmiddag heeft opgeleverd!
Wat zijn we trots! We hebben hard gewerkt aan de iOS app. Al jullie input is erin verwerkt, de snelheid is verbeterd en bij deze wordt de nieuwe app officieel gelanceerd.
Vorige week mocht ik een workshop geven in de Bijlmer op basisschool onze wereld. Voor de meeste scholen die Social Schools (gaan) gebruiken verzorgen wij teamworkshops. Wat we tijdens de workshops willen overbrengen is hoe oudercommunicatie een bijdrage levert in het behalen van de strategische doelen van een school.
Social Schools wordt voornamelijk gebruikt voor het delen van 3 vormen van communicatie namelijk:
- Leuke communicatie
- inhoudelijke communicatie
- praktische communicatie
laat ouders zien waar je aan werkt, dan weten ze waar ze de school en hun kind kunnen ondersteunen. Zo raken ouders betrokken door inzicht