Op basis van de vraag vanuit kennisnet: Hoe deel je online informatie met je leerlingen. Bij deze een kleine reactie van hoe dit kan met Social Schools. Dit kan namelijk heel goed. Even een aantal belangrijke peilers op een rijtje.
Veilig en afgesloten
Social Schools is een veilig en afgesloten platform waarop je als leraar, kind of ouder moet inloggen om informatie te delen.
Mobile friendly en responsive
Het Social Schools communicatieplatform is toegankelijk via een iOS en Android app. Maar Social Schools is ook toegankelijk via een web-app. Verder is het platform responsive en dus via de web-app toegankelijk via ieder type device.
Tijdlijn principe
In het bovenstaande filmpje wordt toegelicht hoe er een pushbericht kan worden gedeeld met de leden van een groep. In dit geval zijn het ouders, maar je kan eenzelfde soort bericht ook delen met de kinderen en een select groepje kinderen uit de klas.
Alle typen groepen aanmaken
Binnen Social Schools kan je zoveel verschillende groepen aanmaken als je wilt. Voor leerlingen kan je bijvoorbeeld een projectgroepje of een huiswerk groep aanmaken.
Delen bestanden, foto’s, video’s, kalender items
Op de tijdlijn kan je allerlei verschillend type berichten delen met de leerlingen. Bijvoorbeeld een PDF of word bestand, een link naar een website, een filmpje of foto’s.
Eigen login voor leerlingen, geen e-mail nodig
Leerlingen hebben geen e-mail nodig om een account aan te maken. Jij als leraar voorziet de leerlingen van een speciale registratie code. Leerlingen vullen deze code in en kunnen een account aanmaken.
Eigen tijdlijn voor kinderen (portfolio)
Het is ook mogelijk om een unieke tijdlijn per kind aan te maken. Van deze tijdlijn zijn alleen de ouders, de leraar en het kind lid. Het kind kan op deze tijdlijn zijn eigen voortgang vangen door foto’s, video’s, bestanden te delen op de tijdlijn.
Koppeling met Google Drive & one cloud (binnenkort beschikbaar)
Deel bestanden direct vanuit je Google Drive of Microsoft One cloud.
Mediawijsheid
Social Schools is een beveiligd social communicatieplatform waar je informatie met kinderen kan delen. Het is mogelijk om ouders binnen deze omgeving te laten meekijken met wat het kind doet. Verschillende scholen gebruiken Social Schools om kinderen de basisprincipes van Social media bij te brengen zoals: hoe maak ik mijn profiel op, wat deel ik wel met anderen en wat niet.